Menu

Wat is de functie van bloed?

De belangrijkste functie van bloed is het opnemen en vervoeren van zuurstof naar alle delen van het lichaam. Daarnaast transporteert het bloed, eiwitten, hormonen, voedingsstoffen en afweerstoffen. Bloed zorgt ook voor het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam. Bloed bestaat uit rode en witte bloedcellen, bloedplaatjes en de bloedvloeistof plasma. Plasma vervoert de bloedcellen en bevat een groot aantal unieke stoffen zoals mineralen, koolhydraten, vitaminen, vetten en eiwitten.

Wat is levend bloed analyse?

De levend bloedanalyse kan een interessante aanvulling zijn op de klassieke bloedanalyse. Het is namelijk verbazingwekkend te zien hoeveel afwijkingen kunnen worden waargenomen bij mensen die wel bepaalde klachten hebben, maar waarbij een klassiek bloedonderzoek weinig of geen (kwantitatieve) afwijkingen worden aangetoond. Levend bloedanalyse geeft een goed beeld van de biologische dynamiek van een persoon op tijdstip van afname. De verkregen informatie kan gebruikt worden ter ondersteuning of evaluatie van diverse vormen van therapie.

HLB test (Heitan-Legarde-Bradford)

Verschillende stofwisselingsprocessen die betrokken zijn bij het stollingsproces leiden tot karakteristieke vormen en structuren die zichtbaar zijn bij deze test. Er zijn bepaalde biochemische routes die gecreëerd worden door vrije radicalen pathologie. Doordat we met deze test een ziekteproces kunnen illustreren, kan progressie of verslechtering goed waargenomen worden.